Bloedluis bestrijden met Dasty en andere keukenartikelen.

Kan je bloedluis bestrijden met Dasty? Veel mensen hebben wel een fles Dasty of een andere ontsmetter in huis liggen, maar kan je dit gebruiken voor het bestrijden van bloedluis? En knoflook? Werkt dat? Lees verder om meer te weten te komen over het bestrijden van bloedluis met niet ‘officiële’ bestrijdingsmiddelen.

Bloedluis bestrijden met Dasty

Dasty is een chemisch ontsmettingsmiddel dat soms wordt gebruik als bestrijdingsmiddel tegen bloedluis. omdat Dasty een zeer chemisch middel is, is het gevaarlijk voor kippen en mensen. Je mag Dasty absoluut niet aanraken, inademen of in je ogen smeren. Dat geld ook voor de kippen. Ook zullen de kippen voor hun eigen veiligheid een paar uur buiten het hok moeten blijven. Op kippenleven.nl kan je in detail lezen hoe je bloedluis bestrijd met Dasty.

Andere bestrijdingsmiddelen in huis

Dasty is niet het enige ‘alternatieve’ middel dat wordt als bestrijdingsmiddel tegen bloedluis. Er worden ook andere middelen gebruikt, zoals: Knoflook(geur), azijn(geur), stoom(hitte), chloor en diesel.

Kan je bloedluis bestrijden met knoflook

Door de sterke geur is knoflook een handig bestrijdingsmiddel tegen bloedluis. dit wordt daarom ook veel gebruikt door kippenhouders. Door een beetje knoflook(solutie) te mengen in het drinkwater van de kippen, worden ze namelijk minder aantrekkelijk voor bloedluis. De Ropa Knoflook Solutie is een krachtige knoflookolie dat de gezondheid van je kippen verbeterd. Bloedluizen houden namelijk niet van knoflook.

Azijn gebruiken tegen bloedluis

Azijn is een andere bestrijdingsmiddel tegen bloedluizen. De bloedluizen worden namelijk verjaagd door de sterke azijngeur. Azijn is onschadelijk voor de vogels maar laat wel een nare azijngeur achter in het kippenhok. Een product zoals de Feromask Spray is een handig alternatief, het blijft 6 weken in werking, is gifloos, laat geen nare geur achter en verjaagt bloedluis.

Weetje:

Azijn geeft een nare stank, Feromask Spray is een handiger alternatief.

Stoom gebruiken om bloedluis te bestrijden

Stoom werkt ook goed tegen bloedluizen. Dit kan met een stoomreiniger. Bij een temperatuur van 45°C zijn alle bloedluizen na 2 uur dood, hoe hoger de temperatuur hoe beter. Wanneer je een houten hok schoonmaakt met een stoomreiniger, is het handig het hok direct na het reinigen droog te maken, om te voorkomen dat het hout gaat splijten, wat vervolgens meer verstopplekken creëert voor de bloedluis.

Natuurlijk alternatief voor Dasty

Omdat Dasty een zeer chemisch middel is maakt het de bloedluizen snel dood. Diatomeeënaarde is een middel wat de beschermlaag van bloedluis kapot maakt waardoor deze uitdroogt. Je kan het hok er mee in smeren en kan het gebruiken als stofbad.

Ik raad het af om Dasty te gebruiken voor het bestrijden van bloedluis, er zijn namelijk genoeg goede producten die onschadelijk zijn voor pluimvee en andere vogels. Lees hier meer over het bestrijden van bloedluis.