12. Silica producten, alternatief voor chemische bestrijding

Sicilia-producten,-alternatief-voor-chemische-bestrijding---Bloedluis-en-andere-ectoparasieten

Een alternatieve, milieuvriendelijke en niet resistentiegevoelige manier van bestrijden zijn de zogenaamde silica producten. Silica is een verzamelnaam en omvat o.a. fytoplankton en diatomieënaarde, ook wel kiezelwieren genoemd. Deze worden in zeer fijn gemalen toestand gebruikt bij de bestrijding van bloedluis. De werking van silica op de bloedluis berust op de eigenschap dat silica een sterk absorberend vermogen heeft voor oliën en vetten Door deze eigenschap tast het de waslaag van de bloedluis aan, die daardoor uitdroogt en sterft. Ook zorgt het voor fysieke beschadiging. Hierdoor is er voor de bloedluis geen mogelijkheid tot resistentievorming. Hierdoor is silica een uitstekende vervanger van chemische middelen. Welke producten vallen hieronder?

In dit hoofdstuk wordt ingegaan op:

  • Het ontstaan van silica en zijn werking.
  • De verschillende producten met silica als basis bestrijdingsmiddel zoals: Birdy Finect, Decimite, Diatom, Finecto, Fossiel Shield ® 90,0 Home Shield, Insecto Sec, U5 Bloedluispoeder.

Koop het boek

Vind je dit interessant en wil je meer informatie over het bloedsluisboek. Bekijk dan ook de andere hoofdstukken of bestel het boek direct op de website.